La llibreta petita

llibretaAixò no us ho havia explicat mai. Cada nit, abans d’anar a dormir, escric en una llibreta petita 3 fets positius del dia. Coses que m’hagin omplert, que m’hagin fet aprendre. Pot ser quelcom negatiu, segons com. Potser li he donat volta i l’he convertit en un aprenentatge. Des d’una cançó que tocava el músic al metro que t’ha portat a aquell moment tan especial, passant per una bona notícia que portaves temps esperant, la conversa inesperadament bonica que has tingut amb els teus pares aquest matí, fins la discussió que has tingut amb el teu cap, que t’ha fet veure que “això” ho pots millorar.

Sempre se’n poden treure un mínim de 3 coses positives al dia, creieu-me. Sempre. Encara que la jornada us hagi semblat la més horrible dels horribles. Només hem de saber i voler trobar-les. I fer l’esforç. No es fàcil, però això és com anar al gimnàs i entrenar. Al començament et costarà molt, però a mida que passin els dies aquest exercici sortirà d’una manera més automàtica. La matrícula d’honor arriba quan ets capaç de convertir les coses negatives en un aprenentatge d’una manera més o menys ràpida. Ei, això necessita força temps per aconseguir-se i, tot i arribar-hi amb fluïdesa, no s’hauria de deixar de fer mai.

I per què ho faig això? És la voluntat d’exprimir els moments. Es tracta d’apreciar, de viure.

Ja veureu com, mica en mica, les 3 coses positives del dia se us quedaran curtes i necessitareu una llibreta més gran perquè les pàgines s’acaben massa aviat ;)